Založ si blog

Vianoce a voľby predo dvermi

Téma: voľby do parlamentu.

 

 

Voľby máme pred dverami. Je fakt, že teraz sú pre nás dôležitejšie Vianoce, ale dá sa očakávať, že hneď s príchodom Nového roku to vypukne v plnej sile. Preto by som sa chcel, v čase do volieb, zaoberať niektorými témami, ktoré sú pre nás životne dôležité. Dnes začnem voľbami samotnými. Ako sa na ne pripraviť, ako a koho voliť. Či voliť, alebo radšej nie?

 

Milión ľudí, milión názorov. Po mimoriadne turbulentnom vývine politickej situácie v posledných mesiacoch, samotný tento fakt predpovedá voľby mimoriadne napínavé a s nepredvídateľným výsledkom. Výsledok si zrejme netrúfne tipnúť ani jasnovidec, nie to ešte ústav pre výskum verejnej mienky. Ale aspoň sa máme na čo tešiť.

Určite sa začnú objavovať výzvy na neúčasť vo voľbách, potom na vysokú účasť, objavia sa rady nevoliť malé strany, vzápätí nevoliť tradičné strany. Niekto možno na svojom stole nájde diskreditačný spis svojho úhlavného protivníka. Niekto povie, že nemá čo ponúknuť, iný Vás bude presviedčať, že ponúknuť má čo. Predvolebnú kampaň môžme preto očakávať pestrú a znásobenú mnohými udalosťami posledného obdobia. Dá sa teda povedať, že tak, ako pri predvianočných zabíjačkách, aj tu pôjde o život. Určite o prežitie niektorých politikov a politických strán samotných.

Milí spoluvoliči, vyzývam Vás, nenechajte sa zmiasť predvolebnou kampaňou. Voľte, ako sa hovorí: „Čo na srdci, to na jazyku!“ Ak máte chuť povedať svojim politikom, že im žiadny mandát neudelíte, kľudne, bez najmenších výčitiek, zostante sedieť doma a sledujte tento „mač“ v priamom prenose. Ak sa rozhodnete voliť malé strany, napr. stranu Vášho suseda, voľte jeho! Možno prinesie do parlamentu vyššiu úroveň, než prinášajú mnohí súčastní politici. Ak sa bojíte zmien po voľbách, voľte tradičné strany. Hlavne už nikdy viac nevoľte podvodníkov, klamárov a zlodejov. Ak si želáte radikálne zmeny, voľte radikálne strany. Ak chcete na Slovensku nový vietor, voľte nové tváre. Nebojte sa zvoliť kohokoľvek.

Všetci vedome aj podvedome cítime, že nastal čas na zmenu. Urobme si preto takú našu Slovenskú volebnú revolúciu. Zvoľme si teda ľudí, ktorí nás budú naozaj zastupovať a ktorí sa nebudú báť prijať nové, netradičné riešenia, ktorí sa budú riadiť aj zdravým rozumom, nie len vypočítavosťou, ktorých zadok sa neprilepí navždy k poslaneckej stoličke… No mohol by som vymenovať ešte spústu cností aj necností, ktoré by mali a nemali zdobiť „výkvet“ spoločnosti…

 

Želám Vám (nám) preto v marci šťastnú ruku, aby sme konečne zvolili na čelo štátu ľudí, ktorích budú spájať spoločné ideály, nie spoločný nepriateľ, aby Slovensko mohlo konečne vykročiť tým správnym smerom.

Nie som čarodej

19.06.2012

Nie som čarodejník. Túto vetu odkázal premiér Fico učiteľom, ktorí žiadali zvýšenie svojich platov. Pri ohlasovanom šetrení, všelijakých úsporných aj sporných opatreniach, ani nie je divu. Vzápätí, možno hneď na druhý deň, ohlásil svoje presvedčenie schváliť tzv. „trvalý euroval“. Možno, najskôr nám občanom mohol vysvetliť, ako je to s našou [...]

Komu česť, tomu česť

20.05.2012

Naši hokejisti predvádzajú to, čo dlho predvádzať túžili. Ich vlastné chcenie im zväzovalo ruky. Omladením tímu, družstvo stratilo rešpekt pred silnejšími a predvádza tú správnu mladícku agresivitu, má ten správny pozitívny náboj. Zábrany tiež strácajú naši politici. Hrnú sa rozdávať ceny našim športovcom. Možno im zase ponúknu let vládnym špeciálom. [...]

Médiá, Sýria, a ako ďalej

18.05.2012

Bohužiaľ, musím konštatovať, že nielen svetové médiá sa už dávno spreneverili svojmu pôvodnému účelu. Tým účelom bola snaha o objektívne informovanie o udalostiach a dianí. Od príchodu demokracie na Slovensko vidieť významný posun v úlohe médií aj u nás. Keďže TV spravodajstvo veľmi nesledujem, túto situáciu vnímam najmä v printových médiách. Čo [...]

Antony Blinken / Si Ťin-pching /

USA a Čína musia byť partnermi, vyhlásil prezident Si na stretnutí s Blinkenom

26.04.2024 12:24

Americký minister zahraničných vecí, ktorý v piatok končí návštevu Číny, predtým rokoval so svojím čínskym náprotivkom Wang Iom viac ako päť a pol hodiny.

ján slota

Obnovený proces v korupčnej kauze Jána Slotu prerušili

26.04.2024 11:21, aktualizované: 12:25

Kým Ústavný súd SR nerozhodne, dovtedy bude konanie prerušené. Prokurátor voči tomu podal sťažnosť.

Slávnostné otvorenie DSB observatória v Bratislave

VIDEO: Bratislava má prvú hvezdáreň, zložili sa na ňu sponzori a nadšenci. Neskôr privíta aj širokú verejnosť

26.04.2024 10:55

Na Deutsche Schule Bratislava slávnostne otvorili prvú hvezdáreň v Bratislave - DSB Observatórium.

Polícia SR

Nastúpila do MHD a domov sa už nevrátila. Polícia pátra po 14-ročnej Liliane

26.04.2024 10:44

Žilinskí policajti žiadajú verejnosť o pomoc.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 26
Celková čítanosť: 52041x
Priemerná čítanosť článkov: 2002x

Autor blogu

Kategórie