Založ si blog

Mojim revolucionárom!

Vážne aj nevážne na tému revolúcia. Užitočné rady pre nádejných revolucionárov.

 

Skončením každej revolúcie sa nezvratne začne približovať čas tej nasledujúcej. Revolúcie tvoria neoddeliteľnú súčasť celej histórie ľudstva. Prvé zmienky o nich sa našli v jaskyniach Francúzska a pochádzajú ešte z doby mamutov. Prispievajú k pokroku a zdravému vývinu celej spoločnosti. Encyklopédia Wikipédia o nich doslova hovorí: „Revolúcia je hlboká kvalitatívna zmena v spoločensko-politických vzťahoch, prechod od starého politického usporiadania k novému, často násilnými prostriedkami.“

Revolúcie ako takej sa netreba obávať. Je užitočným riešením pre všetky zúčastnené strany. Aj formu násilných prostriedkov predsa zmenila technická revolúcia. V súčasnosti sa už nehlušíme sekerami z pazúrika, ale používame na to sofistikovanejšie prostriedky. Keďže na obzore sa črtá ďaľšia z revolúcií, rozhodol som sa ako uznávaný revolucionár, poskytnúť novým nádejám v tejto oblasti pár praktických rád.

 

V prvom rade musí dozrieť spoločenská objednávka. Ak vám objednávka už bola doručená, môžete pristúpiť k jej naplneniu. Túto chvíľu každý revolucionár túžobne očakáva a musí byť na ňu vždy pripravený.

 

1. Stanovenie požiadaviek, stanovenie cieľa

V poslednej revolúcii jednou z požiadaviek bolo zrušenie článku ústavy o vedúcej úlohe KSČ. Namiesto jednej strany, čo si svoju úlohu vysvetľovala po svojom, teraz máme takých strán 26. Ani jeden z týchto variantov sa neosvedčil. Skúsme teda všetky strany zakázať, alebo aspoň vyžadovať naplnenie článku 29. ústavy SR: (4) Politické strany a politické hnutia, ako aj spolky, spoločnosti alebo iné združenia sú oddelené od štátu. To znamená, že občania sa v politických stranách budú môcť združovať aj naďalej, ale aktívnu činnosť budú vykonávať len vo svojom voľnom čase. Podobne ako modelári, rybári alebo turisti. V žiadnom prípade nesmú zasahovať do riadenia štátu!  Najlepšie by bolo dovoliť vykonávať ich činnosť v uzavretých lokalitách, aby nedochádzalo k obťažovaniu spoluobčanov, obmedzovaniu osobných práv, za sprísnených podmienok, aby netrpelo hospodárstvo celej republiky a nedochádzalo k mravnému úpadku mladistvých.

To som uviedol len ako príklad jednej z požiadaviek. Cieľom môže byť napríklad aj snaha revolucionára dostať sa na televíznu obrazovku, alebo do smotánky.

 

2. Zaistenie bezpečnosti

Oslovte nadšencov najbližšieho karate klubu, aby zaistili vašu ochranu. Na svoju stranu sa pokúste získať aj členov streleckého oddielu, alebo poľovníckeho združenia. Potom stačí do radov nepriateľa vypustiť nejakú-tú sviňu divú.

 

3. Zavrite kohútiky

Keď budete odchádzať na večernú demonštráciu, skontrolujte, či ste zavreli všetky kohútiky. Takisto privrite kohútiky nenávidenému režimu. Zmeňte banku, alebo aj poisťovňu. Prestaňte platiť dane a snažte sa narušiť chod daňovej správy. Tu chcem upozorniť, že to, čo sa momentálne deje v daňovej správe nie je naša aktivita, je to osobná iniciatíva pána Mikloša, ktorú my, samozrejme vítame. Pomôže k rýchlejšiemu naplneniu našich cieľov.

 

4. Internet a hackeri

Kto nie je na internete, akoby neexistoval. Nakloňte si hackerské hnutie. Odporúčam angažovať môjho suseda, ktorému sa podarilo nabúrať svoj vlastný počítač. Od tej doby sa mu po jeho zapnutí zobrazí stránka administrátora počítačovej siete NBÚ. Títo ľudia Vám pomôžu pri znefunkčnení stránok štátnych inštitúcií. Dobrú prácu v tejto oblasti vykonala skupina Anonymous a tiež p. Mikulčík. Netreba ale zaspať na vavrínoch. Pokúste sa stránky s príponou gov. nahradiť vlastnými. V internete vidím veľké možnosti v budúcnosti revolúcií. Ako sa povie, pole neorané.

 

5. Nájdenie mŕtvoly

Pokúste sa čo najskôr násť nejakú mŕtvolu. Žiadanou obeťou by bola napríklad organizátorka súčasných protestov Lucia Gallová. Vhodná chvíľa bola po jej zadržaní políciou. Po jej vypočutí a prepustení ju bolo potrebné poslať na Bahamy a prehlásiť, že od jej zadržania ju nik nevidel. Určite bola umučená. Kým by sa tento incident vyšetril mohli sme mať revolúciu, ako sa hovorí, vo vrecku. Na akciu s mŕtvolou nie sú vhodné mŕtvoly politické. Nevzbudzujú dostatočný súcit a teda pre naše potreby sú vyslovene nepoužiteľné.

 

6. Použitie humoru

Používajte vtip aj dôvtip. Zhoväďujte predstaviteľov nenávideného režimu, nečakajte kým sa zhovädia sami. Výsmech a hanba je to, čoho sa najviac obávajú. Udržujte ich neustále pod tlakom: „bože, čo mi zase vyparatia!“ A oni začnú robiť chyby, ktoré ich  neskôr položia. Buďte vytrvalí! Režim nepadá preto, že si to želáte, ale preto, že nemá iné východisko! Niekoho dobre zhovädiť je polovica úspechu.

 

7. Práca médií

Prezentujte sa v médiách. Nevolajte však do okresných novín. Vytočte rovno BBC al. CNN, tí už vedia čo majú robiť!

 

8. Zvolenie ročného obdobia

Napriek tomu, že v ruke držíte objednávku, s revolúciou neponáhľajte. Sú obdobia, ktoré revolúciám vyslovene neprajú. Napr. zima a leto. Povedzte, kto bude mrznúť na námestí v treskúcej zime? To je lepšie urobiť revolúciu v krčme. Lenže tam sa 100.000 ľudí nezmestí. Bolo by divné, keby vy ste sedeli v krčme, a ostatní mrzli na námestí. Najvhodnejšie obdobie sa ukazuje po ukončení jarných prác, až do času dovoleniek. Alebo na jeseň po skončení dovoleniek, až do príchodu zimy. Prvé obdobie je rizikové. Ak sa revolúcia pretiahne a nestihnete ju dokončiť včas, ľudia sa rozídu do letovísk a musíte revolúciu prerušiť.

 

9. Udžujte svoj vysoký kredit

Režim sa obáva iteligentných a prefíkaných protivníkov. Títo ľudia sú pre režim oveľa nebezpečnejší ako tí, čo vymlátia okná na Úrade vlády.

 

10. Dodržujte životosprávu

Požiadajte priateľku, manželku, alebo mamu nech vám robí logistické zabezpečenie. Kúpte si nový obedár. Keď rovnými nohami vhupnete do revolúcie, nesmie viaznuť zásobovanie. Tam ide do tuhého. Kto dlhšie vydrží, vyhráva.

 

11. Nájdenie disidenta

Dnes sa už disidenti hľadajú ťažko. Možno budete musieť nejakého vychovať. Môžete zavolať aj mňa, rád prídem.

 

12. Zriadenie vlastnej tajnej služby

Zriadťe si vlastnú tajnú službu. Získajte a angažujte do svojich radov členov protivníka. Vhodnými kandidátmi je premér, minister vnútra a riaditeľ tajnej služby nepriateľa. Nasaďte medzi nich trójskeho koňa. To isté urobia oni vám. Vypustite mätúce informácie, napr. že Gallová je nasadená, al. že sa vám podarilo získať ministra vnútra pre spoluprácu. Nikto nebude vedieť kde je sever. Buďte opatrní, Slovensko má toľko tajných služieb, že aj Rusko nás rešpektuje ako najsilnejšieho hráča v regióne.

 

13. Ostatné

Ak chcete revolúciu dotiahnuť do dokonalosti, nesmiete podceniť koordináciu, komunikáciu, ale ani také drobnosti ako sú napr. správy o počasí a pod. Nezabudnite zavolať veštici a tiež do relácie „ako to nespackať“. A smelo do toho! Jar je tu!

 

Pre skutočných záujemcov o túto problematiku organizujeme týždňový kurz, skladajúci sa z teoretickej prípravy a tiež praktickej časti, ako aj zlepšovania motorických schopností adeptov, napr. únik pred vodným delom, prelomenie policajného zátarasu a iné. Naše kurzy sú vysoko hodnotené aj spriatelenými organizáciami v zahraničí. Každý účastník kurzu navyše obdrží zdarma príručku „Staviame barikádu“. Nezabudnite si priniesť plynové masky! Prihlásiť sa môžete mailom al. telefonicky v kancelárii Klubu revolucionárov. Do programu je zaradená aj návšteva naozajstnej demonštrácie v Bratislave!

 

 

Rom 44

Autor je rodený revolucionár, nositeľ rádu Zlatej hviezdy Che Guevaru za zásluhy pri borení skostnatených režimov. Na revolúcie má „nos“. Je presvedčený o užitočnosti revolúcií pre zdravý vývoj spoločnosti. Svojej prvej demonštrácie sa zúčastnil už ako 1-ročný. Kvôli svojskému prejavu nesúhlasu s totalitným režimom na hodine brannej výchovy mu hrozilo vylúčenie zo štúdií. Nakoniec to „ustál“ trojkou z mravov. Považuje sa za jedného zo skutočných iniciátorov Zamatovej revolúcie. Po narodení jeho syna sa spustili bujaré oslavy, na ktorých sa spievali protištátne piesne a vykrikovali protirežimné heslá. Tri dni nato, našli na Národní tříde mŕtveho študenta Šmída, ktorý to ale nakoniec prežil. Autor v súčasnosti prednáša v Klube aktívnych revolucionárov a poskytuje súkromné hodiny vybraným adeptom. Často pôsobí v Holandsku, kde s kolegami pripravuje celoeurópsky prevrat. Stále žije a formuje dejiny. Už len tým, že žije, ho môžeme zaradiť k takým osobnostiam svetových revolúcií, akými sú nesmrteľný Fidel Castro a Lenin – večne živý.

Nie som čarodej

19.06.2012

Nie som čarodejník. Túto vetu odkázal premiér Fico učiteľom, ktorí žiadali zvýšenie svojich platov. Pri ohlasovanom šetrení, všelijakých úsporných aj sporných opatreniach, ani nie je divu. Vzápätí, možno hneď na druhý deň, ohlásil svoje presvedčenie schváliť tzv. „trvalý euroval“. Možno, najskôr nám občanom mohol vysvetliť, ako je to s našou [...]

Komu česť, tomu česť

20.05.2012

Naši hokejisti predvádzajú to, čo dlho predvádzať túžili. Ich vlastné chcenie im zväzovalo ruky. Omladením tímu, družstvo stratilo rešpekt pred silnejšími a predvádza tú správnu mladícku agresivitu, má ten správny pozitívny náboj. Zábrany tiež strácajú naši politici. Hrnú sa rozdávať ceny našim športovcom. Možno im zase ponúknu let vládnym špeciálom. [...]

Médiá, Sýria, a ako ďalej

18.05.2012

Bohužiaľ, musím konštatovať, že nielen svetové médiá sa už dávno spreneverili svojmu pôvodnému účelu. Tým účelom bola snaha o objektívne informovanie o udalostiach a dianí. Od príchodu demokracie na Slovensko vidieť významný posun v úlohe médií aj u nás. Keďže TV spravodajstvo veľmi nesledujem, túto situáciu vnímam najmä v printových médiách. Čo [...]

Andrej Danko, upratovanie Dúbravky,

Danko upratuje Dúbravku. Zaplatil pokutu tisíc eur a chce ukázať dôkaz o vylomenom zube

26.04.2024 09:26, aktualizované: 09:41

Danko sa zaviazal zametať Dúbravku potom ako v januári zdemoloval semafor a z miesta činu ušiel. Nájsť sa ho podarilo podľa olejovej škrvny.

Abrams, Ukrajina

Americké tanky Abrams nestačia na ruské drony, Ukrajina ich stiahla z boja

26.04.2024 07:37

Ukrajina už prišla o päť tankov Abrams M1A1.

France Macron

ONLINE: Európa poslala Kyjevu miliardy, dieru po USA to nezacelilo. Grécko nedá Ukrajine svoje Patrioty

26.04.2024 06:25, aktualizované: 09:48

Od leta 2023 európske príspevky na pomoc Ukrajine trvalo prevyšovali tie od Spojených štátov.

Rusko, Ukrajina, vojna na Ukrajine

Ficove reči o mieri vyvracia samotné Rusko. Trump môže byť v boji proti Putinovi tvrdší ako Biden, tvrdí generál Macko

26.04.2024 06:05

Peniaze na muníciu nepodporujú vojnu, ale prežitie Ukrajiny, hovorí generál Pavel Macko.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 26
Celková čítanosť: 52036x
Priemerná čítanosť článkov: 2001x

Autor blogu

Kategórie