Založ si blog

Šanca Daňový úrad

Je to ako na potvoru. To čo vyčítaš inému, sedemnásobne sa ti vráti. Pamätám sa ako dnes, ako p. minister financií vyčítal nákup predražených kávových lyžičiek svojmu predchodcovi. Mal na to plné právo, dokonca poukazovanie na mrhanie našimi daňami vysoko oceňujem. Lenže sám nesmieš tak konať. Každý džbán sa raz rozbije, alebo horšie: „na každú sviňu sa voda varí.“ A je to tu! Daňové úrady testujú starý systém a zvažujú cestu späť. Som zvedavý ako to dopadne.

A zvedavý som, ako to dopadne vo všetkých pohľadoch. Možno práve toto bude prvá kauza, kedy padnú nielen obvinenia, ale aj tresty. Nabúranie „štátnej kasy“, ktorá už aj bez tejto kauzy je nabúraná až dosť, a to všetkými predchádzajúcimi vládami. Netýka sa to len tej poslednej!  Tak toto je vážny dôvod aj na vyvodenie trestnoprávnej zodpovednosti. Dôkazov sa nájde dosť. Už len to, čo bolo zverejnené v médiách, postačuje na vznesenie obvinení z viacerých trestných činov. Nezabudnime ale aj na IBM, ktoré síce mlčí, ako keby sa ho tento problém netýkal. Lenže práve IBM dodávalo systém, za ktorého nefunkčnosť nenesie žiadnu zmluvnú zodpovednosť. Pokiaľ z jeho strany došlo len k akémusi zakrytiu transakcie, s ktorou v skutočnosti nemalo nič spoločné, stratilo svoju kredibilitu na ďaľšie obchodovanie so štátom. Štát by sa mal vážne zamyslieť nad spoluprácou s touto spoločnosťou a obchodovanie s ňou zastaviť. Minimálne na pár rokov! Takéto správanie štátu by som potom mohol považovať za skutočný, nielen deklarovaný boj proti korupcii a proti defraudácii verejných prostriedkov!

Nie som čarodej

19.06.2012

Nie som čarodejník. Túto vetu odkázal premiér Fico učiteľom, ktorí žiadali zvýšenie svojich platov. Pri ohlasovanom šetrení, všelijakých úsporných aj sporných opatreniach, ani nie je divu. Vzápätí, možno hneď na druhý deň, ohlásil svoje presvedčenie schváliť tzv. „trvalý euroval“. Možno, najskôr nám občanom mohol vysvetliť, ako je to s našou [...]

Komu česť, tomu česť

20.05.2012

Naši hokejisti predvádzajú to, čo dlho predvádzať túžili. Ich vlastné chcenie im zväzovalo ruky. Omladením tímu, družstvo stratilo rešpekt pred silnejšími a predvádza tú správnu mladícku agresivitu, má ten správny pozitívny náboj. Zábrany tiež strácajú naši politici. Hrnú sa rozdávať ceny našim športovcom. Možno im zase ponúknu let vládnym špeciálom. [...]

Médiá, Sýria, a ako ďalej

18.05.2012

Bohužiaľ, musím konštatovať, že nielen svetové médiá sa už dávno spreneverili svojmu pôvodnému účelu. Tým účelom bola snaha o objektívne informovanie o udalostiach a dianí. Od príchodu demokracie na Slovensko vidieť významný posun v úlohe médií aj u nás. Keďže TV spravodajstvo veľmi nesledujem, túto situáciu vnímam najmä v printových médiách. Čo [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 26
Celková čítanosť: 52031x
Priemerná čítanosť článkov: 2001x

Autor blogu

Kategórie